230506 - USM DELTÄVLING 1 I FINSPÅNG

Första USM för året avgjordes i Finspång. Ett tufft och krävande bana med ett annorlunda upplägg. 4 varv på ca 22 minuter/varv skulle avverkas.

Hampus var laddad. Började med en lite vurpa som kostade lite tid men kom in som 2a efter första varvet. Varv 2 och 3 satte Hampe de snabbaste varven i klassen och gick upp i ledning inför det sista varvet. Tyvärr redan efter 200meter i högfart slog han över styret och blev omtumlad och tappade luften och ett rejält skrapsår på magen. Föräldrar kom springande och hjälpte honom. Hampe bet i hop och ville vidare. Nästan 2 minuter kostade det men Hampe lyckades köra igenom varvet och fick ändå sin bästa USM placering med en 2a plats. Lite lagom besviken men i efterhand glad över dagen och lite blåslagen.

Hugo började riktigt bra och var i ledning efter dom 2 första varven. Ett misstag på varv 3 gjordes och det kostade honom ledningen. Med 6 sekunder upp till första platsen så skulle allt avgöras. Hugo hängde med bra ca halva varvet men sedan fick segraren en lucka som han höll in i mål. Det blev en fin 2a plats och en riktigt bra start på säsongen.

Nu laddar vi om till nästa deltävling som avgörs i Åsätra den 17 Juni och därefter Ungdoms EM i Italien den 24-25 Juni.