20230707 - STÅNGEBRO2023, HUGO DUBBLERADE,UNGDOMS SAMT MOTIONSKLASSEN 15-29ÅR

Hugo skulle dubblera denna helg. 2h ungdomsklass och sedan även 15-29 motionsklass på 2h.

Vi börjar med fredagens ungdomsklass med hela 69 startande i klassen.
Hugo fick ingen dålig start (12-13 efter första böj) men ändå inte tillräckligt för att inte kunna hänga på täten då det blir många att köra om och inte kan hålla den fart han har. Hugo kämpade på bra men det skulle ta hela 3 varv att ta sig upp på 2a platsen. Närmade sig ledaren något men det räckte inte ända fram. Men en riktigt fin 2a plats blev det i klassen efter dryga 2 timmars körning denna dag.

Lördagen och motionsklass 15-29.
Men lite ömmande händer och lite blåsor från fredagen var det dags att får köra hela Stångebroslagets spår på ca 2 mil/varv för första gången och det skall avverkas 4st varv. Liten nervös Hugo inför start från 2a led med 230 förare i startfältet som skall startas av en rejäl småll.

Hugo kommer iväg mycket bra och är ca 15onde förare ut i första böj. Med damm och delvis halt så jobbade sig Hugo vidare upp i startfältet. Hugo är på 2a plats efter 2 varv som även blev det snabbaste varvet i detta heat där Hugo missar att gå in och tanka. Hugo fick direktiven att köra med höga växlar så han skulle klara hela varvet vilket han gjorde men kostade ca 1,5 minut. Vid tankningen så körde 3st förare om Hugo som skulle få jaga de sista 2 varven. Hugo lyckades komma upp på en 4e plats när målflaggan